El ritual de pas en el poble momarlan

Autors/ores

  • Alina Gavrus Universitat de Barcelona

Paraules clau:

ritual de pas, momarlani, tradicions d'enterrament, strigoi, ritual de paso, tradiciones de entierro, Rite of Passage, burial traditions

Resum

Els momarlani són coneguts com descendents directes dels dacis. Moltes de les seves tradicions, costums i supersticions més antigues encara es conserven. Els rituals de pas i, especialment, els d’enterrament, presenten com aquests costums i tradicions ancestrals s’uneixen en harmonia amb les doctrines cristianes, però sense perdre el seu significat i simbolisme original.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Referències

Balan, I. D., Bogatan, E. (2011), “Inmormantarea”, Momarlanii: Traditii, credinte, obiceiuri, Confluente, Petrila (Traducció: Gavrus, A., 2012).

Brandes, S. (2000), El Día de Muertos, el Halloween y la búsqueda de una identidad nacional mexicana, Alteridades, Universidad Autónoma Metropolitana.

Grimal, P. (2011), La vida en la Antigua Roma, Paidós, Madrid.

Heròdot (1999), Historia, Ediciones Cátedra, Madrid.

López Casillas, M. (2008), La muerte en el impreso mexicano, Everbest Printing, Guangdong.

Radu, A. (2012), Cultul apelor in mitologia romaneasca, Crestin Ortodox, 3 de juliol 2012 <http://www.crestinortodox.ro/datini-obiceiuri-superstitii/cultul-apelor-mitologia-romaneasca-122814.html 13-08-2012> (Traducció de l’autora).

Stoker, B. (2006), Drácula, Ediciones Urano, Barcelona.

Descàrregues

Publicades

2013-12-31

Com citar

Gavrus, A. (2013). El ritual de pas en el poble momarlan. EMBLECAT, Estudis De La Imatge, Art I Societat, (2), 11–20. Retrieved from https://publicacions.emblecat.com/EMBLECAT/article/view/38

Número

Secció

Festa i tradicions