Arxius

 • Emblecat. Portada revista núm.11

  Núm. 11 (2022) Emblecat
  Vol. 1 No 11 (2022)

  En aquest número trobareu articles de recerca que ens porten a la policromia d'una clau de volta del segle XIV, a la història d'una nina Steiner, a la vida de l'activista marxista Jeny, a l'obra dels artistes Joaquim Mir, Mariano Andreu i Irene Narezo, a la crític del periodista Puaux, vinculat a l'art parisenc dels artistes espanyols del tombant del segle XX, i a l'activitat del galerista Ángel Marsà en la promoció de l'art.

  Els reportatges recullen l'exposició al Museu Carmen Thyssen de Màlaga sobre els realismes dels anys vint i trenta en l'art espanyol, l'experiència expositiva a la Universitat Autònoma de Barcelona d'artistes contemporanis i l'exposició de l'artista Paco Anglada.

  Així com la presentació del conservador Josep Capsir de les col·leccions d'arts decoratives del Museu del Disseny de Barcelona (DHUB) i notícies de l'Associació Catalana d'Estudis de l'Emblema. Art i Societat.

  La revista figura relacionada a les webs:

  https://www.latindex.org/latindex/ficha?folio=30207

  https://www.accesoabierto.net/dulcinea/ficha3648

 • Núm. 10 (2021) Emblecat
  Vol. 1 No 10 (2021)

   

  En aquest número trobareu articles sobre la pintura mural en Caesarobriga, berlines bolonyeses del segle XVIII, el Grup Lais, la pintura de Joaquim Mir, l’entorn musical de Mariano Andreu, l’art d’Eduardo Pisano, Joan Merli el marxant de Miquel Villà, dones artistes mexicanes del segle XX i la dialèctica del muralisme.

  Els reportatges sobre el periple dels dissenys per la Jota Aragonesa de Andreu i unes trobades museístiques sobre les col·leccions de l’exili.

  Així com la presentació de la conservadora i bibliotecària de l’Arxiu, biblioteca i patrimoni del Cercle artístic, la commemoració del desè número de la revista Emblecat i notícies de l’Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica. Art i Societat.

 • Emblecat
  Vol. 1 No 9 (2020)

  En aquest número trobareu articles sobre Francesc Tramullas; Francisco Vidal; Alfred Kubin i Emmy Haesele; Theo Van Doesburg i Josep Dalmau; Fracesc Elias i Bracons; Mariano Andreu i John Gielgud.

  Els reportatges d’ exposicions com la de Jaume Plensa, els Realismes a Catalunya des de Picasso a Dalí, la trajectòria de Casa Amèrica Catalunya i el Retaule del Diluvi de Daniel Ogier.

  Així com la commemoració del desè aniversari de l’Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica. Art i Societat. A més de notícies sobre les seves activitats culturals.

 • A la portada s'inclou la imatge més representativa del número

  No 8 (2019)

  En aquest número trobareu articles que tracten els temes de la iconografia en la pintura a una ermita a Càceres, la relació castellera i els dibuixos de Picasso, Miró a les revistes catalanes, la iconografia del sant Sebastià a García Lorca, la moda i la decoració de Mariano Andreu, el Saló de Tardor de 1938 i la interpretació de l’escultura de Sergi Aguilar.

  A la secció de reportatges: l’homenatge a Leonid Sintsev, el Gustart de Jordi Herrera, l’ exposició a Cusachs i l’entrada al fons del MNAC d’una obra de Mariano Andreu.

  Així com les presentacions del conservador del MNAC, Eduard Vallès, i de l’Institut d’Estudis Andorrans de Jordi Guillamet. A més de les notícies de les activitats de l’Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica. Art i Societat.

 • No 7 (2018)

  En aquest número trobareu articles que tracten els temes de la beatificació de Teresa de Jesús a Catalunya, la fotografia com a bé artístic, les Galeries Laietanes, el retrat i la caricatura de Mariano Andreu, el centenari del Romanticisme amb Manuel Rocamora i Isabel Llorach com a promotors, , la Guerra Civil per artistes catalans, i l’art modern a la València dels anys 40 i 50.

  A la secció de reportatges: les exposicions del centenari de l’Ardiaca, de la col·lecció Pertegaz i de la revisió de l’obra de Joan Ponç, i el concert homenatge a Ireneu Segarra.

  Així com les presentacions del director del Museu Memorial de l’Exili, Jordi Font Agulló, i del president de La fundació Cultural Privada Manuel Rocamora, Eduard Rocamora. A més de les notícies de les activitats de l’Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica. Art i Societat.

 • No 6 (2017)

  En aquest número trobareu articles que tracten els temes del recitado de Luis Milán, el patrimonio del Palau Mercader, el papel promotor de Pompeu Gener i a les obres d’Alexandre de Riquer, Ismael Smith, Néstor i Mariano Andreu.

  A la secció de reportatges tractarem l’obra de Laura Albéniz i de Jorge Rodríquez de Rivera, el llegat del col·leccionista Manuel Maria Bosch i l’homenatge al pintor Fernando Lerín.

  Així com les presentacions del director del Museo Néstor de Gran Canària, Daniel Montesdeoca, i de la conservadora de la col·lecció de cerámica de la Fundación La Fontana de Rupit, Maria Antonia Casanovas. A més de les notícies de les activitats de l’Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica. Art i Societat.

 • No 5 (2016)

  Núm. 5 (2016)