Vol. 1 No 13 (2025): Emblecat. Estudis de la Imatge, Art i Societat

					Veure Vol. 1 No 13 (2025): Emblecat. Estudis de la Imatge, Art i Societat

El núm. 13 d'Emblecat. Revista d'Estudis de la Imatge, Art i Societat presenta un conjunt d'articles i assajos sobre art i història, organitzats de manera anacrònica per trencar amb la historiografia tradicional. S'inicia amb dos textos contrastants: un de Claudio Alvarado Lincopi, que ofereix una visió decolonial del museu occidental, i un altre de Francisco Quílez Corella, que analitza activitats al voltant de Mariano Fortuny.

Els articles aborden temes diversos: Albert Arnavat estudia l'impacte del cànnabis a l'art català, Silvia Martínez-Comín relata la demolició de la Casa Trinxet, i Aitor Quiney Urbieta examina la influència del grup Ton-Fan a l'art català. Rafel Torrella Reñé analitza la relació entre la fotografia i la pintura al segle XIX, mentre que Francesc Quílez Corella aprofundeix en el dibuix de Fortuny.

Des d'una perspectiva feminista, Elisabet Trulla Serra revisa la iconografia de Santa Maria d'Egipte en clau de gènere, i Felip González Martínez analitza l'art urbà de la Flor del Tamarindo. Santiago Mercader Saavedra presenta un àlbum postromàntic de Ramon Romaní, i Anna Pérez Milán estudia l'impacte visual i crític de l'obra de Harun Farocki.

La secció final inclou tres textos: una ressenya de Filiberto Montagut per Francesc Fontbona de Vallescar, un estudi sobre Cecili Pla per Mireia Berenguer Amat, i una reflexió d'Anna Pérez Milán sobre la visita d'Alfredo Jaar a Barcelona en el marc d'una exposició sobre la política de les imatges.

 

 

Publicades: 2025-02-01

Número complet

Crèdits

Editorial

Review o Actualitat

Call for Papers 2025